Teglstrup Hegn,

 
2,5 times træning i sommervejr!
 
Påskeferie betyder også "pause" fra den traditionelle B&U-træning i Sponz MTB Klub Hillerød.
En lille samlet gruppe på 5 børn havde dog valgt at tage med træner-Jesper, Far-Dan og Far-Rasmus til Teglstrup Hegn i Helsingør, hvor det blå spor (og til tider røde passager) skulle udfordres.
 
Normalt kan de 17km spor køres igennem på omkring 1 time, men dagens fokus var mere på at kigge på de tekniske stykker, køre dem 3-4 gange og sikre at alle fik udviklet deres færdigheder på MTB.
Dagens gruppe spændte over børn i alderen 10-14år og netop denne ensarthed af alder, kompetencer og dejligt humør, gjorde at der var basis for en rigtig harmonisk træning.
 
Alle var flinke til at heppe hinanden op af bakkerne, dyste i bakkespurter og ellers sprede rigtig god stemning i sporet. Det er virkelig en fornøjelse at se hvordan de unge mennesker er i stand til at hjælpe hinaden hvis man bliver usikker på egne evner.
 
Følgende fokuspunkter har været en del af dagens træning: "Attack-position" (den kan man aldrig få nok af), øvelse med kæp (brug kæp som "styr" og mærk forskellen på løse arme og stive arme - overfør det til MTB-kørsel), dropkørsel (der er 4 rigtig fine drop som perler på en snor!), Chainless kørsel (hvem kan køre længst uden pedaltråd - og kan man forbedre sin egen distance hvis man kører ruten flere gange og vælger optimalt spor?), opkørselsteknik (frem på sadlen, ned med brystet).
 
Kørte shorts over hele banen og chokoladekiks på toppen af "bjerget" satte lige prikken over i'et!
Alle gjorde det super godt idag - tak for en fed tur!